This particular client requested a kitchen renovation that not only suited their taste and lifestyle but also complimented the existing parquetry floor.

Dark subway tiles highlight the subtle veining throughout the 40mm quartz stone benchtop and tie in with the small dark squares featured in the existing parquetry floor, creating unification between existing and new. To further increase the ‘wow’ factor, crisp white cabinetry fronts were included to give additional contrast to the tiles whilst complimenting the feature grout lines.

Brushed chrome handles have been fixed to all base cupboards and ensure the stainless appliances achieve a sense of belonging in an otherwise black and white kitchen. In only fixing handles to the base cabinetry and using finger pull access to the overheads the overhead cabinetry blends seamlessly into the adjoining walls whilst the base ties the overall design together.

WordPress Lightbox